Vorig seizoen‎ > ‎

Week 10 (5 dec)

Thema:  Geboorte van Jezus

 

Inleiding
Nu wordt het concreet: God wordt een van ons,

een mens als wij, geboren als wij.

 

Wat ik vraag:

dat dit kind in mij mens mag worden;

dat ik zijn geboorte van ganser harte kan vieren;

dat zijn wezen in mij zal doordringen.

  

 

Tekst: uit Jesaja 9, 1–5

 

Het volk dat ronddwaalt in het donker, ziet dan een helder licht, over hen die wonen in een land vol duisternis gaat dan een stralend licht op.

 

Muziek: Messiah – Händel (1685-1759) aria voor bas

https://www.youtube.com/watch?v=gquOhNC80Fg

The people that walked in darkness have seen a great light, and they that dwell in the land of the shadow of death, upon them hath the light shined.

 

Ter overweging: ik denk aan een donkere periode in mijn leven.  Volgde op die periode een tijd van licht?  Durf ik dat het Goddelijk Licht noemen?

 

Uitbundig laat Gij hen juichen en overstelpt hen met vreugde: zij verheugen zich voor uw aanschijn zoals er vreugde is bij de oogst en gejuich bij het verdelen van de buit. Want het drukkende juk, de stang op hun schouders, de stok van de drijver, Gij breekt ze stuk als op de dag van Midjan. Want alle dreunend stampende laarzen en met bloed doordrenkte mantels worden verbrand en verteerd door het vuur.

 

Ter overweging: is er iemand in mijn leven die zo'n wonder bewerkstelligd heeft?  Die mij bevrijdde van angst, die mij deed juichen van vreugde?

 

Want een kind wordt ons geboren, een zoon wordt ons gegeven.  De heerschappij rust op zijn schouders; men noemt hem: Wonder van beleid, Sterke God, Vader voor eeuwig, Vredevorst.

 

Muziek: Messiah – Händel (1685-1759) voor koor:

https://www.youtube.com/watch?v=JaCEkdua9sQ

For unto us a child is born, unto us a Son is given, and the government shall be upon his shoulder, and His name shall be called Wonderful, Counsellor, the mighty God, the everlasting Father, the Prince of Peace.

 

Ter overweging: welke naam of welke titel zou ik willen toevoegen aan deze lijst?  Welke naam geef ik mijn weldoener?